Za narudžbe iznad 40€ dostava besplatna. Minimalna narudžba je 14€.

POLITIKA PRIVATNOSTI I UVJETI KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Politika privatnosti se odnosi na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni prilikom procesa kupnje i/ili registracije Kupca na web stranicama prirodni-sokovi.hr. Ova politika privatnosti sastavni je dio Općih uvjeta poslovanja prilikom korištenja web stranica prirodni-sokovi.hr.

PRAVO ZDRAVO d.o.o. (vlasnik web stranica prirodni-sokovi.hr, u daljnjem tekstu Prodavatelj) Sv. Lovre 40, 21266 Zmijavci, Hrvatska, se pridržava važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti podataka Kupca i/ili Korisnika, sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU (GDPR). Politikom privatnosti opisano je kako obrađujemo osobne podatke svojih Kupaca/Korisnika.

Upućuju se Kupci i Korisnici web stranica prirodni-sokovi.hr da pročitaju sve navedeno kako bi lakše razumjeli koje podatke obrađujemo i prikupljamo, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijelimo, koje zaštitne mjere provodimo i koja su prava Korisnika i Kupca vezana uz pristup, ispravak i brisanje te pravo na prigovor.

Korisnik, odnosno Kupac u bilo kojem trenutku može poslati pitanje u vezi osobnih podataka na e-mail info@prirodni-sokovi.hr.

Prihvaćanjem Politike privatnosti prilikom otvaranja računa (registracija) ili prijave Kupca na račun, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnim podataka kako ih ova Politika privatnosti utvrđuje.

Što su osobni podaci?

Osobni podaci su koje koristimo su: ime, prezime, e-mail, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad, država, regija, OIB, IP adresa, RFID tagovi, kolačići na web stranicama.

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo i obrađujemo?

Prilikom Kupnje Prodavatelj će zatražiti slijedeće informacije od Kupca: ime, prezime, e-mail, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad, država, regija te OIB ukoliko je Kupac pravna osoba. Ukoliko Kupac i/ili Korisnik želi otvoriti svoj korisnički račun na stranicama prirodni-sokovi.hr, uz prethodno navedene podatke će se od Kupca/Korisnika zatražiti i lozinku te korisničko ime. Nakon što se osoba registrira kao Kupac, ima pristup profilu te izmjeni unesenih podataka. Kupac potvrđuje da se slaže s obradom osobnih podataka klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja“ te klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Pravila o privatnosti“.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako te informacije Prodavatelju ne budu pružene za određenu aktivnost, Kupcu odnosno Korisniku neće biti dopuštenja takva aktivnost, jer bez traženih podataka aktivnost nije tehnički izvediva.

Osim prethodno navedenih podataka, automatski prikupljamo podatke s Vašeg računala, što uključuje IP adresu, a u određenim situacijama automatski prikupljamo i druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na web stranice prirodni-sokovi.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane. Prodavatelj preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun web stranica prirodni-sokovi.hr. Prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku preporučujemo kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da upotrijebite lozinku od barem šest znakova.

U koju svrhu Prodavatelj prikuplja i obrađuje osobne podatke? 

Prodavatelj prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju web stranicama prirodni-sokovi.hr , realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bila individualna te kako bi ponudu proizvoda i usluga u što većoj mjeri prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

Prodavatelj prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o novostima i popustima u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-mail-a, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti web stranice prirodni-sokovi.hr. Niti jedan dio navedene web stranice nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka? 

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Politike privatnosti i uvjetima korištenja osobnih podataka sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na web stranicama prirodni-sokovi.hr, a koji je sadržan u Uvjetima kupnje (predugovorne obavijesti) te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca. Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) na gumb Prijava ili kupnjom, klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja“ te klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Pravila o privatnosti“ , daje privolu za obradu svojih osobnih podataka.

S kojim primateljima Prodavatelj dijeli osobne podatke?

Prodavatelj neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Prodavatelj će, kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga, po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Prodavatelj u trenutku plaćanja na web stranici prirodni-sokovi.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornog partnera i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesuiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.

Osobni podaci: ime, prezime, e-mail, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad, država
Kartični podaci: broj platne kartice

Navedeni podaci se obrađuju:

– u svrhu procesiranja transakcija koje je inicirao Kupac
– za potrebe pružanja usluge Card Storage, odnosno u svrhu elektroničke pohrane osobnih i kartičnih podataka Kupca

Obrada osobnih podataka trajat će onoliko koliko je potrebno za izvršenje Ugovora, odnosno ispunjenje svrhe obrade osobnih podataka i to:

– Za pružanje usluge online autorizacije – 13 mjeseci od dana provođenja pojedine transakcije odnosno dana terećenja
– Za pružanje usluge Card Storage – do isteka trajanja pojedine platne kartice odnosno isteka roka predviđenog za pružanje usluge online autorizacije, ovisno o tome što nastupi kasnije.

Corvus ostvaruje pristup osobnim podacima prikupljenim od strane Prodavatelja koji će mu dostaviti i/ili omogućiti pristup osobnim podacima, dok za kartične podatke Prodavatelj ovlašćuje Izvršitelja (Corvus) na prikupljanje istih u ime Prodavatelja.

Prodavatelj zadržava formalnu kontrolu i vlasništvo nad prikupljenim osobnim podacima, dok se kartični podaci, zbog njihove osjetljive prirode, prikupljaju i obrađuju isključivo unutar sustava pod kontrolom Izvršitelja obrade, gdje podliježu dodatnim razinama zaštite.

Prodavatelj obavještava Kupca da Corvus INFO d.o.o. ne pohranjuje sigurnosni kod (CVV) s (debitne, kreditne) kartice Kupca. CVV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji Kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će Kupac i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. Prodavatelj stoga upozorava Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni 

Prodavatelj pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca web stranica prirodni-sokovi.hr na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja.

Pristup i ispravak osobnih podataka  

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „Moj račun“ gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio na stranici prirodni-sokovi.hr. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od Prodavatelja cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@prirodni-sokovi.hr.

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav) 

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@prirodni-sokovi.hr i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana. Podaci o kupovini preko web shop-a ostaju pohranjeni u računu za dotičnu kupovinu shodno drugim Zakonskim obavezama. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Prodavatelja putem mail-a odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@prirodni-sokovi.hr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@prirodni-sokovi.hr.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i web stranica prirodni-sokovi.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Prodavatelj shvaća ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Prodavatelj provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s web stranica prirodni-sokovi.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Izmjena Politike privatnosti

Ovu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka Prodavatelj može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na web stranicama prirodni-sokovi.hr. Stoga, Prodavatelj poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Politiku privatnosti. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Politikom privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi web stranice prirodni-sokovi.hr.
Izmjena Politike privatnosti i uvjeta korištenja osobnih podataka stupa na snagu odmah nakon objave na web stranicama prirodni-sokovi.hr. Nastavak uporabe web stranica prirodni-sokovi.hr od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Politiku privatnosti i uvjeti korištenja osobnih podataka.

Koristi li prirodni-sokovi.hr kolačiće?

Internet stranica prirodni-sokovi.hr koristi kolačiće, s primarnim ciljem kako bi web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

Ima li prirodni-sokovi.hr kolačiće treće strane?

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

Društvene mreže

Dijeljenjem sadržaja stranice prirodni-sokovi.hr na društvenim mrežama postavlja kolačiće.

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Republici Irskoj gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Google-ovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.

Učitavanje…
  • Nema proizvoda u košarici.