Za narudžbe iznad 40€ dostava besplatna. Minimalna narudžba je 14€.

C Plus sok 750ml

8,89  (66,98 kn)

C PLUS SOK  “Pravo Zdravo”

Izaberite pakiranje od 0.2l ili 0.75l te uživajte u prirodi.

Prirodni sok od mandarine, limuna, đumbira i meda pun c vitamina za jačanje imuniteta.
Dobiven hladnim prešanjem i pasterizacijom

(3 recenzije korisnika)
  

Vitamin C u soku

Vitamin C u prirodnom soku C PLUS Pravo Zdravo”! Ovo je super kombinacija je mandarine, limuna, đumbira i meda. Proizvod je prava bomba vitamina C s blagotvornim, protuupalnim učincima meda i đumbira. Svi sastojci su domaćeg uzgoja. Prešali smo potpuno svježi limun i mandarinu, koristili smo miješani med i korijen đumbira. Vitamin C je esencijalan sastojak hrane uključen u mnoge biološke i biokemijske procese kao antioksidans

ZANIMLJIVOSTI C PLUS SOKA: 

 • Limun i mandarina su cijeđeni u prirodni sok već 10 sati nakon berbe
 • Korijen đumbira je također samljeven i hladno prešan
 • Koristili smo miješani dalmatinski med 
 • Nakon otvaranja produljen je rok trajanja jer med djeluje kao prirodni štit od kvarenja

KONZUMACIJA: 2 – 2,5 dl dnevno

Možete ga konzumirati samostalno, ali zbog svoje gustoće i snažnog okusa  možete ga miješati s vodom u omjeru 1 : 2

Utvrđena je činjenica da vitamin C značajno doprinosi jačanju našeg imuniteta. To je tvar koja igra veliku ulogu u održavanju snage kostiju i zuba, poboljšanju metabolizma, zacjeljivanju rana i održavanju kože i kose u dobrom stanju. Voćni sokovi su važan element bez kojeg je nezamislivo potpuno funkcioniranje organizma. Ako u hranu ne ulazi dovoljno količine vitamina, ubrzo se počinju manifestirati negativne strane takvog nemarnog odnosa prema svome zdravlju. Također biste trebali znati da je vitamin C spoj topljiv u vodi i naš se sustav lako ispire, pa je važno njime što češće napuniti svoje tijelo.

Iako u našem tijelu postoji puno hrane koja može opskrbiti vitaminom C, svakodnevno pijenje C plus soka najbrži je način za dopunjavanje puno vitamina C. Gubitak apetita, kroničan umor, pojačana osjetljivost na bolesti i na kraju skorbut. Hrana koju čovjek konzumira se puno teže konzumira ako postoji nedostatak vitamina C. Kako bi se to izbjeglo dovoljno je svako jutro za doručak popiti čašu voćnog soka poput ovog našeg zelenog soka za detoksikaciju. Tom preventivnom mjerom zaštitit ćete svoj organizam i nećete morati često ići lječniku.

Sok od Mandarine i Vitamin C

Znanstveno je dokazano da mandarina (lat. Citrus reticulata Blanco, Citrus nobilis Lour) ima udio vitamina C u 100 grama sviježeg mesnatog dijela 26,7 mg. Tolika količina može zadovoljiti 80% potrebnog dnevnog unosa vitamina C. Vitamin C ili askorbinska kiselina djeluje kao donator vodika te kao reducens sudjeluje u brojnim biološkim procesima. Mandarine su izvor dijetalnih vlakana, prosječno sadrže 1,8 g vlakana na 100 g jestivog dijela ploda.

Konzumacijom ploda ublažava se konstipacija, simptom iritabilnog kolona i regulira tjelesna masa. Dijetalna vlakna mandarine pojačavaju osjećaj sitosti. Žućkasta boja potječe od ksantofila, te vitamina A koji je zaslužan za dobar vid i baršunastu kožu. Valja naglasiti i obilje vlakana i vitamina C, koja mandarinu svrstavaju u namirnicu povoljnu za poticanje probave i čišćenje organizma.

Da bi izbjegli kontaminaciju soka uljem iz kore odlučili smo potpuno odstraniti koru prije samog prešanja. Samim tim sok je izuzetno zdrav i ukusan. Odlikuje se jako visokim postotkom vitamina c. Okus mu je snažan i ne presladak.

Dokazano je da in vitro mandarina kao namirnica inhibira rast bakterije H. Pylori. Zbog toga se preporuča njezino konzumiranje osobama koje imaju problema s gastritisom i ulkusom. Plodovi mandarina se svrstavaju u grupu važnijih hranjivih namirnica. Konzumiraju se u svježem stanju te se mogu preraditi u visokovrijedne prehrambene proizvode kojih na našem tržištu nedostaje.

Izgled zdrave mandarine za konzumaciju i preradu

• plodovi moraju biti bez otvorenih oštećenja i karakterističnog oblika
• karakteristična žuta boja mora biti prisutna najmanje na 1/3 površine ploda
• udio voćnog soka mora biti minimalno 40%
• udio karotenoida u jestivom dijelu ploda iznosi 15,50 do 26 mg/kg
• udio ukupnih kiselina u plodu treba biti u granicama između 0,7 i 1,3%
• najmanji dozvoljeni omjer šećera i kiselina u plodu Neretvanske mandarine je 7:1 (TSS/TA)34
• veličina ploda „Neretvanske mandarine“ je u granicama kalibra 1-XX do kalibra 4
(Crnomarković i Kiridžija, 2014.).

Sok od mandarine je savršen odabir za fresh početak dana. Najvažnije fitokemikalije mandarine su flavonoidi i terpeni. Karakterističan miris mandarinama daje eterično ulje koje se nalazi u uljnim žlijezdama
u vanjskom dijelu kore. Do oslobađanja mirisa dolazi pri mehaničkom oštećenju kao što je
guljenje ili tješćenje usplođa za dobivanje eteričnog ulja. U mediteranskom dijelu Europe mandarina se počela uzgajati polovicom 19. stoljeća, a na našem obalnom području početkom 20. stoljeća. Najbolje uspijeva u suptropskim krajevima jer je posebno osjetljiva na niske temperature. Kod nas se uzgaja u dolini Neretve.

U 100 g soka od mandarine ima 180 mg kalija, 18 mg kalcija, 8 mg magnezija, 14 mg fosfora, a tu su i željezo, cink i bakar, uz obilje antioksidativnih fitokemikalija.

Posjetite nas i na našoj Facebook stranici

 

 

 

Pakiranje

750ml

 1. Damir

  Bio sam pomalo skeptičan da kupujem sok preko interneta. Ali pogriješio sam. Ovaj sok je jako dobrog okusa! Odmah sam postao njegov obožavatelj.

 2. Mateo

  Odličan!!!

 3. vanja

  Svidjelo mi se. Djeca su rekla da je ipak malo kiselkast.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × 5 =

Kategorija:
Učitavanje…
 • Nema proizvoda u košarici.