Pozitivni učinci soka od limuna dolazi od kemijskog sastava limuna. Limun u sebi sadrži limunsku kiselinu, šećer, vrlo visoki udio vitamina C, a također i vitamine A,B i D. Ovaj sok je jedan od boljih prirodnih sokovakojim možemo liječiti bolesti poput, žutice, tuberkuloze, aritmije ili hemoroida. Popis bolesti na koje prirodni sok od limuna može utjecati je puno duži, ali ove smo izdvojili.
Limun je kiseo i to je točno. Ali samo prije konzumacije. Ali nakon probave u tijelu njegova je PH vrijednost porasla. To je zbog kalija kojim limun obiluje, a kalij je visoko alkalan. Što je PH kod neke namirnice nakon što se probavi veća, to je hrana alkalnija, odnosno manje kisela.
Limun i Vitamin C
Ovo je vitamin kojega sa pravom možemo nazvati najjačim obrambenim vitaminom za naš organizam. On je po svojim karakteristikama i ljek i suplement i aditiv. Vitamin C je jedan od vitamina koji je vrlo važan za metabolizam. Raznoliko svježe voće i povrće najbolji su izvor vitamina C. U našim sokovima koristimo limun,mandarinu i lisnato povrće poput špinata i zelene salate. Za razliku od životinja, čovjek ne može u organizmu sintetizirati askorbinsku kiselinu. Zato je čovjeku neophodan unos izvana putem hrane i pića.
Koja je uloga vitamina C
Ovaj vitamin je od krucijalne važnosti za sintezu kolagena koji je važan građevni dio kože, mišića, zglobnih hrskavica i svih vezivnih tkiva. Vitamin C se najviše koristi u prevenciji bolesti i stimuliranju obrane organizma. Jednom rječju pojačavanje imunološkog sustava ljudskog organizma.
Vrlo je učinkovit antioksidans.Samo male količine vitamina C mogu zaštiti proteine, lipide i ugljikohidrate.
Ima jako dobre rezultate na smanjenje oksidacije kolesterola, osjetljivosti usne šupljine i povreda radi lakšeg zarastanja rana.Također, vitamin C je učinkovit u smanjivanju koncentracije fibrinogena povezanog s povećanim rizikom od nastanka bolesti krvožilnog sustava. Pozitivni učinci mogu se također ostvariti intravenskim unosom vitamina C kod bolesnika s šećernom bolesti i nekim oblicima malignih tumora. Međutim, pozitivni učinci vrlo često ovise o mno gim čimbenicima, kao što su doza, dob, zdravstvene navike i dr.
Limun i med
Kako bi smo naš sok C Plusučinili maksimalno djelotvornim osim limuna dodali smo mu i med. Med ovom soku daje dodatnu energiju. Vrlo značajne tvari za čovjekov organizam što ih med sadrži su i vitamini. Iako ih nema puno vitamini iz meda su jako značajni. Med sadži malo vitamina C i vitamine grupe B. Med je namirnica velike energetske vrijednosti jer sadrži mnogo šećera i dekstrina, glavnih nosilaca energije. Prednost meda u odnosu prema drugim šećerima krije se u njegovom sastavu. Med je glavni invertni šećer. Sastavljen je od monosaharida glukoze i fruktoze. Monosaharidi, jednostavni šećeri, u našem organizmu izravno prelaze u krv. Glukoza s krvlju stiže u sve dijelove tijela i tamo se troši. Fruktoza pak se u jetri pretvara u glikogen. Glikogen služi organizmu kao rezervna hrana kada u mišićima nema dovoljno glukoze. To se najčešće događa prilikom teškog fizičkog rada. Glikogen se onda pretvara u glukozu koja svojim sagorjevanjem daje potrebnu energiju. Glukoza nastaje i pri metabolizmu drugih šećera, ali u krv prelazi znatno sporije nego iz meda.
Đumbir
Đumbir je ljutkastog okusa prepun vitamina i minerala. Đumbir obiluje snažnim antioksidansima te u samo tri tjedna znatno zaglađuje bore i kožu čini prozračnijom.
Također ublažava nadutost i mučninu a dobar je i pomagač pri mršavljenje.Najvažnije je koristiti svježi korijen đumbira iz organskog uzgoja. Upravo tajkav korjen koristimo za naš sok C plus. Hladnim prešanjem se iz svježeg korijena đumbira istiska sok koji se dodaje u naše sokove.Đumbirov korijen ima veliku količinu eteričnih ulja a oni daju poznatu ljutinu i osebujnost arome.Đumbir je bogat mineralima i to prije svega kalijumom (K), kalcijumom (Ca), magnezijumom (Mg) i fosforom (P). Od vitamina bogat je vitaminom C. Ima nešto vitamina E, te je bogat folatima. Zbog prisutnosti folata često se preporučuje trudnicama.
Mandarina
Mandarina je poznata po tome što pomaže kod prehlade i gripe.Kao i svako citrusno voće i ona je puna vitamina C. Već smo prije spomenuli da je vitamin C važan za jačanje imunološkog sustava našeg organizma.Mandarina je zbog svog sastava sa malim udjelom masti i soli niskokalorična namirnica a time pogodna za mršavljenje. Mandarina kao i ostali citrusi imaa i nizak glikemijski indeks. Na taj način mandarina pomaže uravnotežiti razine šećera u krv. Mandarina se tako bilo u soku ili svježe ubrana preporučuje i dijabetičarima. Mandarina je i dobar izvor kalija. Kalij snižava krvni tlak i tako uravnotežuje ritam srca. Na taj način se sprečavaju bolesti kardiovaskularnog sustava.
Sok C Plus – Pravo Zdravo
Sve gore navedeno čini naš sok C plus jakim suradnikom u zaštiti i jačanju vašeg imunološkog sustava. Limun i mandarina su cijeđeni u prirodni sok već 10 sati nakon berbe. Korijen đumbira je također samljeven i hladno prešan
Koristili smo miješani dalmatinski med. Nakon otvaranja produljen je rok trajanja jer med djeluje kao prirodni štit od kvarenja. KONZUMACIJA: 2 – 2,5 dl dnevno
Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva tijekom navigacije web stranicom. Od toga se kolačići koji su kategorizirani po potrebi pohranjuju u vaš preglednik jer su neophodni za rad osnovnih funkcija web mjesta. Također koristimo kolačiće trećih strana koji nam pomažu analizirati i razumjeti kako koristite ovu web stranicu. Ovi će se kolačići pohraniti u vaš preglednik samo uz vaš pristanak. Također imate mogućnost odjave od ovih kolačića. Ali isključivanje nekih od ovih kolačića može utjecati na vaše iskustvo pregledavanja.
Nužni kolačići nužni su za pravilno funkcioniranje web stranice. Ova kategorija uključuje samo kolačiće koji osiguravaju osnovne funkcionalnosti i sigurnosne značajke web mjesta. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve osobne podatke.
Svi kolačići koji možda nisu posebno potrebni za funkcioniranje web stranice i koji se posebno koriste za prikupljanje osobnih podataka korisnika putem analitike, oglasa i drugog ugrađenog sadržaja nazivaju se neobaveznim kolačićima.
Limun Plus C prirodni sok
Limun i njegovi pozitivni učinci
Pozitivni učinci soka od limuna dolazi od kemijskog sastava limuna. Limun u sebi sadrži limunsku kiselinu, šećer, vrlo visoki udio vitamina C, a također i vitamine A,B i D. Ovaj sok je jedan od boljih prirodnih sokova kojim možemo liječiti bolesti poput, žutice, tuberkuloze, aritmije ili hemoroida. Popis bolesti na koje prirodni sok od limuna može utjecati je puno duži, ali ove smo izdvojili.
Limun je kiseo i to je točno. Ali samo prije konzumacije. Ali nakon probave u tijelu njegova je PH vrijednost porasla. To je zbog kalija kojim limun obiluje, a kalij je visoko alkalan. Što je PH kod neke namirnice nakon što se probavi veća, to je hrana alkalnija, odnosno manje kisela.
Limun i Vitamin C
Ovo je vitamin kojega sa pravom možemo nazvati najjačim obrambenim vitaminom za naš organizam. On je po svojim karakteristikama i ljek i suplement i aditiv. Vitamin C je jedan od vitamina koji je vrlo važan za metabolizam. Raznoliko svježe voće i povrće najbolji su izvor vitamina C. U našim sokovima koristimo limun,mandarinu i lisnato povrće poput špinata i zelene salate. Za razliku od životinja, čovjek ne može u organizmu sintetizirati askorbinsku kiselinu. Zato je čovjeku neophodan unos izvana putem hrane i pića.
Koja je uloga vitamina C
Ovaj vitamin je od krucijalne važnosti za sintezu kolagena koji je važan građevni dio kože, mišića, zglobnih hrskavica i svih vezivnih tkiva.
Vitamin C se najviše koristi u prevenciji bolesti i stimuliranju obrane organizma. Jednom rječju pojačavanje imunološkog sustava ljudskog organizma.
Vrlo je učinkovit antioksidans.Samo male količine vitamina C mogu zaštiti proteine, lipide i ugljikohidrate.
Ima jako dobre rezultate na smanjenje oksidacije kolesterola, osjetljivosti usne šupljine i povreda radi lakšeg zarastanja rana.Također, vitamin C je učinkovit u smanjivanju koncentracije fibrinogena povezanog s povećanim rizikom od nastanka bolesti krvožilnog sustava. Pozitivni učinci mogu se također ostvariti intravenskim unosom vitamina C kod bolesnika s šećernom bolesti i nekim oblicima malignih tumora. Međutim, pozitivni učinci vrlo često ovise o mno gim čimbenicima, kao što su doza, dob, zdravstvene navike i dr.
Limun i med
Kako bi smo naš sok C Plus učinili maksimalno djelotvornim osim limuna dodali smo mu i med. Med ovom soku daje dodatnu energiju. Vrlo značajne tvari za čovjekov organizam što ih med sadrži su i vitamini. Iako ih nema puno vitamini iz meda su jako značajni. Med sadži malo vitamina C i vitamine grupe B. Med je namirnica velike energetske vrijednosti jer sadrži mnogo šećera i dekstrina, glavnih nosilaca energije. Prednost meda u odnosu prema drugim šećerima krije se u njegovom sastavu. Med je glavni invertni šećer. Sastavljen je od monosaharida glukoze i fruktoze. Monosaharidi, jednostavni šećeri, u našem organizmu izravno prelaze u krv. Glukoza s krvlju stiže u sve dijelove tijela i tamo se troši. Fruktoza pak se u jetri pretvara u glikogen. Glikogen služi organizmu kao rezervna hrana kada u mišićima nema dovoljno glukoze. To se najčešće događa prilikom teškog fizičkog rada. Glikogen se onda pretvara u glukozu koja svojim sagorjevanjem daje potrebnu energiju. Glukoza nastaje i pri metabolizmu drugih šećera, ali u krv prelazi znatno sporije nego iz meda.
Đumbir
Đumbir je ljutkastog okusa prepun vitamina i minerala. Đumbir obiluje snažnim antioksidansima te u samo tri tjedna znatno zaglađuje bore i kožu čini prozračnijom.
Također ublažava nadutost i mučninu a dobar je i pomagač pri mršavljenje.Najvažnije je koristiti svježi korijen đumbira iz organskog uzgoja. Upravo tajkav korjen koristimo za naš sok C plus. Hladnim prešanjem se iz svježeg korijena đumbira istiska sok koji se dodaje u naše sokove.Đumbirov korijen ima veliku količinu eteričnih ulja a oni daju poznatu ljutinu i osebujnost arome.Đumbir je bogat mineralima i to prije svega kalijumom (K), kalcijumom (Ca), magnezijumom (Mg) i fosforom (P). Od vitamina bogat je vitaminom C. Ima nešto vitamina E, te je bogat folatima. Zbog prisutnosti folata često se preporučuje trudnicama.
Mandarina
Mandarina je poznata po tome što pomaže kod prehlade i gripe.Kao i svako citrusno voće i ona je puna vitamina C. Već smo prije spomenuli da je vitamin C važan za jačanje imunološkog sustava našeg organizma.Mandarina je zbog svog sastava sa malim udjelom masti i soli niskokalorična namirnica a time pogodna za mršavljenje. Mandarina kao i ostali citrusi imaa i nizak glikemijski indeks. Na taj način mandarina pomaže uravnotežiti razine šećera u krv. Mandarina se tako bilo u soku ili svježe ubrana preporučuje i dijabetičarima. Mandarina je i dobar izvor kalija. Kalij snižava krvni tlak i tako uravnotežuje ritam srca. Na taj način se sprečavaju bolesti kardiovaskularnog sustava.
Sok C Plus – Pravo Zdravo
Sve gore navedeno čini naš sok C plus jakim suradnikom u zaštiti i jačanju vašeg imunološkog sustava. Limun i mandarina su cijeđeni u prirodni sok već 10 sati nakon berbe. Korijen đumbira je također samljeven i hladno prešan
Koristili smo miješani dalmatinski med. Nakon otvaranja produljen je rok trajanja jer med djeluje kao prirodni štit od kvarenja. KONZUMACIJA: 2 – 2,5 dl dnevno
Posjetite nas i na Facebook stranici: Prirodni Sokovi